www.zinnovia.nl

Gepensioneerde gastbloggers gezocht!

In de gesprekken die ik met mensen heb over het inrichten van de levensfase na het pensioenmoment, merk ik dat er veel behoefte is aan inspirerende verhalen over vitaal, sociaal en betekenisvol ouder worden. En dan bedoelen deze mensen niet zozeer de vele boeken die geschreven worden over dit onderwerp, maar juist de verhalen uit het dagelijkse leven en de ervaringen van leeftijdsgenoten. Naast mensen fysiek bij elkaar te brengen, wil ik ook graag online de mogelijkheid bieden om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Door middel van gastbloggen is er nu die mogelijkheid. Is het iets voor jou?

Zinspiratie

Wat brengen die verhalen uit het dagelijks leven van generatiegenoten nu precies? Het gaat meestal niet over hoe anderen de pensioenfase precies invullen. Waar de een warm voor loopt, hoeft voor een ander geen bijzondere betekenis te hebben. Een inspirerend verhaal geeft vooral een positief gevoel. Het zorgt ervoor dat je ergens zin in krijgt, dat je nieuwe mogelijkheden en kansen gaat zien in jouw eigen situatie. Bovendien kan het er voor zorgen dat je in beweging komt en blíjft. Sommige mensen zien inspiratie als “voedsel voor de geest”, een mooi gedachte toch?

In onze samenleving wordt er niet zo heel veel aandacht besteedt aan inspirerende verhalen over de levensfase na het pensioen. Vroeger luidde het pensioenmoment de ouderdom in en eigenlijk is dat beeld nog niet verdwenen. Nu ik er meer op let, zie ik de voorbeelden in mijn omgeving regelmatig. Vanochtend verbaasde ik me bijvoorbeeld nog over de foto die de lokale krant gekozen had bij het artikel over het initiatief van enkele zestigers om een moderne woonhofje voor zichzelf te realiseren in Uden. Het was een foto van een rimpelige oude dame die hulp kreeg van een zorgmedewerker. De krant ging er dus automatisch van uit dat het ging om zorgwoningen, terwijl het initiatief komt van jonge, vitale senioren die vooruit willen denken en juist zorg, afhankelijkheid en eenzaamheid willen voorkomen.

Gastbloggen, iets voor jou? 

Ik zou graag aandacht willen geven aan een reëel beeld van de levensfase na het pensioen. Daarom ben ik op zoek naar gastbloggers voor de inspiratieblog van Zinnovia. Ik zoek gepensioneerde mensen die, eenmalig of vaker, willen schrijven over hun ervaringen met het invullen van de levensfase na het pensioenmoment. Het mag over van alles gaan, enkele voorbeelden: jouw favoriete vrijetijdsbesteding, wat jouw vrijwilligerswerk betekent voor je, een nieuwe studie, dromen die leven of mogelijkheden die je ziet voor de toekomst, jouw worsteling met de nieuwe levensfase, vooroordelen die je bemerkt rondom ouderen….. Laten we elkaar inspireren!

100 jaar is een mooie leeftijd om te starten met bloggen

Wie denkt dat er niemand zit te wachten op jouw verhaal…. je hebt het mis! In Zweden blogt Dagny Carlsson, nu 104 jaar oud, voor een groot publiek. Zij kocht op haar 100ste verjaardag een computer en startte een blog. Als snel had ze een half miljoen volgers en werd ze regelmatig uitgenodigd in tv-shows. Ze geeft ook computerles aan mensen die een stuk jonger zijn dan zijzelf. Ze schrijft dagelijks over de kleine dingen in het leven. Haar optimisme is haar redding geweest in het moeilijke leven dat ze had, en juist die positieve blik op het leven is wat al die lezers zo inspireert. Hier vind je haar blog (helaas wel in het Zweeds) en het Belgische programma KoppenXL heeft een mooie docu over haar gemaakt die zeker de moeite waard is om te kijken.

Interesse?

Heb je interesse, of wil je graag meer weten? Mail me (roselinde@zinnovia.nl) of bel 06-43181828.