Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online BordjeVol mantelzorgcursus

Een praktische online mantelzorgcursus. Deze workshop is bedoeld voor mantelzorgers die hun taken als zwaar en stressvol ervaren. Bijvoorbeeld als de situatie van degene voor wie jij zorgt je nooit loslaat of als je het gevoel hebt dat je bordje erg vol ligt.

Data voor cursussen die in het najaar van 2020 starten:

  • 7 en 21 september 2020, 19:30-21:00 uur
  • 8 en 22 oktober 2020, 19:30-21:00 uur
  • 12 en 26 november 2020, 19:30-21:00 uur
  • Heb je naast je eigen leven ook een intensieve zorgtaak voor je vader, moeder, kind, partner of andere dierbare?
  • Heb je het gevoel dat je bordje erg vol ligt, en dat je energie achteruit holt?
  • En vind je het lastig om te benoemen waar dat nou precies in zit?

Als je bovenstaande vragen met ja beantwoord hebt, dan is het tijd voor verandering! Vaak is het de stapeling van dingen en de langdurende situatie die een zorgtaak moeilijk maken.

Juist omdat je wilt helpen vanuit de liefdevolle band die al bestaat, is het ingewikkeld als die balans verstoord raakt. Het kan dan egoïstisch voelen om eerst voor jezelf te zorgen. Maar verwar egoïsme niet met zelfliefde. Alleen als je eerst voor jezelf zorgt, ben je in staat om goed voor een ander te zorgen.

Inzicht in wat er allemaal op je bordje ligt, zou dan kunnen helpen. Ik bied online BordjeVol workshops waarbij je samen met andere mantelzorgers even stil kunt staan bij jezelf en jouw zorgtaak.

Interesse? Lees hieronder meer over BordjeVol.


OVER BORDJEVOL

In BordjeVol sta jij – als mantelzorger – centraal. Heel concreet helpt BordjeVol jou om duidelijk te krijgen wat je allemaal doet, wat je energie kost, waar je juist energie van krijgt en waar je helaas niet meer aan toe komt door de situatie. Ook helpt BordjeVol om in beeld te brengen wie jou eventueel kunnen ondersteunen. Doordat je meer overzicht krijgt over de situatie, is het makkelijker om actie te ondernemen en de situatie te verbeteren.

BordjeVol bestaat uit een doosje speelkaarten en een set werkbladen, die je spelenderwijs op weg helpen. De methode is ontwikkeld door WeHelpen, samen met mantelzorgers en professionals, en is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar CZ en VWS. Het kan zowel vroegtijdig als bij overbelasting worden ingezet.


NIEUWSGIERIG HOE HET WERKT?

BordjeVol zal je in deze online training zelf thuis doorlopen, maar je doet het niet helemaal alleen. In de BordjeVol online startbijeenkomst geef ik uitleg over de methode en het proces voordat je ermee aan de slag gaat. Je maakt ook kennis met andere mantelzorgers. Iedereen doorloopt de methode in een afgesproken tijdsbestek. Daarna volgt er weer een online bijeenkomst om bevindingen en ervaringen met elkaar te delen.


INFORMATIE OVER DE TRAINING

2 online ZOOM-bijeenkomsten:

7 september 2020, 19:30 uur (tot 21:00 uur):
een online introductie met voorstelrondje, korte uitleg over BordjeVol en het proces.

Dag na eerste bijeenkomst: De kaartenset + werkbladen worden naar je toegestuurd. Je hebt ongeveer 1,5 week om de methode thuis te doorlopen. Bij vragen mag je me bellen. De kaartenset en werkbladen mag je houden.

21 september 2020, 19:30 uur (tot 21:00 uur):
een online bijeenkomst om de bevindingen en ervaringen te delen.


KOSTEN

€45

(incl btw en cursusmateriaal)

Voor deze training geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8.


AANMELDEN

Ja, ik doe mee met BordjeVol online:

Naar dit adres verstuur ik de kaartenset+werkbladen