Kopie van Training Eenzaamheid Bespreekbaar Maken

WAAROM EEN TRAINING EENZAAMHEID BESPREEKBAAR MAKEN?

Praten over eenzaamheid is lastig. Het is een onderwerp waar een taboe op heerst. Zowel voor de persoon met eenzame gevoelens als voor de luisterende ander. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of die luisterende ander een zorgverlener, familielid of goede buur is. Doordat mensen er te weinig over praten of er te weinig over weten, ontstaat er angst, twijfel of onzekerheid om het bespreekbaar te maken. Dat kunnen we samen doorbreken. Daarom organiseer ik regelmatig trainingen Eenzaamheid bespreekbaar maken (online of live).

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BEDOELD?

Voor mensen die tijdens hun werk of in hun directe sociale omgeving mensen tegenkomen die mogelijk eenzaam zijn en voor hen iets willen betekenen. Of je nu zorgmedewerker, coach, collega, kapper of buur bent, je kunt altijd helpen om het onderwerp uit de taboesfeer te halen.

OPBOUW EN INHOUD VAN DE TRAINING

De groepstraining is erop gericht om het begrip en bewustzijn over eenzaamheid te vergroten. De training duurt 2,5 uur en bevat de volgende onderdelen:

  • Kennismaking en verkennen van het thema
  • Zicht op eenzaamheid: verschillende vormen en het proces van vereenzamen
  • Herkennen en bespreekbaar maken: wat is belangrijk?
  • Jij en eenzaamheid. Hoe verhoud jij je tot eenzaamheid? Ervaar jij ook wel eens schroom om eenzaamheid te bespreken?
  • Schroom en weerstand overwinnen: helpende gedachten

OVER DE TRAINING

De online training vindt plaats via Zoom. De training gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

Op dit moment staat er geen open training gepland.

Bedrijven, organisaties of gemeenten met interesse in de training voor beroepskrachten en vrijwilligers ontvangen een maatwerk offerte.

De training is gebaseerd op onderzoek van Movisie, en de Movisie-training ‘Verbinden met Eenzaamheid’. De training wordt verzorgd door Roselinde van Ravestein. Zij heeft de train-de-trainer bij Movisie gevolgd.

Meer informatie? Mail dan naar: roselinde@zinnovia.nl of stuur een bericht via onderstaand invulformulier.

SCHRIJF JE NU IN