Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurworkshop voor mantelzorgers

18 oktober 2020 @ 10:00 13:00

  • Heb je naast je eigen leven ook een flinke zorgtaak voor je vader, moeder, kind, partner of vriend(in)?
  • En heb je het gevoel dat je bordje wel erg vol ligt
  • Of ervaar je spanning in de relatie met degene voor wie je zorgt?

Ik bied ochtenden in de natuur waarbij je samen met andere mantelzorgers even stil kunt staan bij jezelf. We starten met een stiltewandeling waarin je je zintuigen activeert en helemaal in het hier en nu én bij jezelf komt. Daarna gaan we aan de slag met opdrachten in de natuur waardoor je je bewuster wordt van wat mantelzorg met jóu doet. De stilte, de rust van de natuur en het vertragen zorgt dat je even op adem kan komen en met nieuwe energie en inzichten weer naar huis gaat.


OVER ZORGEN VOOR EEN ANDER

Zorgen voor een ander zit in onze natuur.  De meeste mensen vinden het fijn en vanzelfsprekend om een ander te helpen, de hand te reiken, te voorzien in wat die ander nodig heeft. Als het natuurlijke proces van geven en ontvangen in balans is, dan heeft dit een positief effect op je relatie met die ander en dus ook op jezelf.

Als zorgen voor iemand intensiever of langduriger wordt zoals bij mantelzorg, dan kan deze wederkerigheid en bijbehorende gelijkwaardigheid behoorlijk onder spanning komen te staan.

Juist omdat je jouw partner, kind dat extra aandacht nodig heeft, familielid, vriend(in) of buur wilt helpen vanuit de liefdevolle band die al bestaat, is het ingewikkeld als die balans verstoord raakt. Het kan dan egoïstisch voelen om eerst voor jezelf te zorgen. Maar verwar egoïsme niet met zelfliefde. Alleen als je eerst voor jezelf zorgt, ben je in staat om goed voor een ander te zorgen.

Deze workshop is niet bedoeld om oplossingen te zoeken, maar om wat licht te brengen op een pad dat behoorlijk pittig kan zijn. Ik nodig je uit om de zwaarte liefdevol te erkennen, en om ook op zoek te gaan naar de lichtpuntjes. En vanuit de vertraging en verstilling die er dan ontstaat, kan er ruimte komen voor ontspanning.


Voor deze training geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8.

KOSTEN & LOCATIE

€45

Voor deze training geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8.

De workshop vindt buiten plaats in een natuurgebied in de omgeving van Uden. Exacte locatie volgt in de mail voorafgaand aan de workshop.

Wat bij slecht weer In principe gaat de coach sessie altijd door. Tenzij het echt gevaarlijk is vanwege storm of als de gevoelstemperatuur zodanig is, dat het niet fijn werken is. Ik zal van te voren contact met je opnemen als dit zo is. Een onderdeel van de coaching is accepteren wat er is: dat geldt ook voor de weersomstandigheden 😉 Wellicht ten overvloede, maar trek goede wandelschoenen aan en neem eventueel wat water mee of regenkleding.


JA, ik doe mee