Ken je dat gevoel dat je druk in je hoofd bent met van alles en nog wat. Teveel ballen in de lucht moet houden, jezelf voorbij rent, in de overleef-stand staat? Stel je voor: een moment om helemaal tot jezelf te komen, even vertragen, reflecteren op wat het leven tot nu toe heeft gebracht, en vooral welke potentie er nog is. Ontdekken wat werkelijk belangrijk is voor jezelf.

Coaching in de natuur biedt jou de stilte en de rust die nodig is om je hoofd leeg te maken. Ik help je te vertragen en aandacht te hebben voor wat er speelt. Aandacht voor wat er in jezelf gebeurt, en aandacht voor de ander en het leven om je heen.

Ben je ergens in vastgelopen? Heb je behoefte aan helderheid op een bepaald gebied in je leven? Sta je voor een lastige keuze? Of zit je niet lekker in je vel? Ik loop graag een stukje met je mee.

HOE?

Dit doe ik door met jou te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat daarin je wensen zijn.

Ik doe dit door heel veel open vragen te stellen en door te spiegelen wat je zegt.

Ik ga jou geen antwoorden, oplossingen of adviezen geven, maar ga ervan uit dat de antwoorden in jou verborgen zitten. Jij weet diep van binnen zelf wat het beste voor jou is. Misschien zit dat weten diep verborgen, maar ik heb het vertrouwen dat het zich zal laten zien in de sessies. Vooral ook omdat ik regelmatig met beelden zal werken om jouw onbewuste wakker te maken.

TRAJECT

Wil je ervaren wat een natuurcoach traject voor je doet? Een traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. We starten met een intake, waarna we besluiten wel of niet met elkaar het coachingstraject ingaan.

OF LOSSE SESSIE

Of wil je gewoon even je verhaal kwijt of met iemand sparren? Dan is een losse inspiratiewandeling sessie iets voor jou!

WAAR?

Alle gesprekken zullen plaatsvinden in een natuurgebied in Uden.

PRIJZEN

50 euro per uur.

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Wat doet een natuurcoach?

Een natuurcoach betrekt de natuur actief tijdens het coachen door gebruik te maken van symboliek en metaforen uit de natuur.
Symbolen helpen je anders te kijken, om van daaruit tot nieuwe inzichten te komen.
De natuur biedt een krachtige verdieping

Sessies buiten, in de natuur

Even vertragen en verstillen

om weer verder te kunnen

Antwoorden zitten in jezelf

Coaching is een natuurlijk proces dat zich ontvouwt uit de verbinding tussen de natuur, de coach en jou. Het gaat om ruimte te creëren voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Je hebt net als de natuur een eigen tempo van groei en beweging.
De natuur werkt rustgevend
Samen bepalen we wat bij je past

Wat cliënten ervaren met natuurcoaching

Voorheen dacht ik niet aan natuurcoaching en wist ook niet dat het bestond. Daar ik graag wandel in de natuur en behoefte had aan coaching, werd ik na een tip van een vriendin nieuwsgierig. Ik was thuis met een flinke burn-out en had behoefte aan hulp en tips/handvatten. Ik zag er tegenop om hulp te zoeken. Vaak beland je dan in saaie achterkamertjes of statische kantoren, die toch een bepaalde dwang/druk/plicht op je uitoefenen. Juist omdat het in de natuur is heb ik voor dit traject gekozen.
Mijn situatie voor het traject was niet prettig. Ik was aan het herstellen van een fikse burn-out. Omdat ik nooit echt goed voor mezelf kon opkomen en confrontaties uit de weg ging, zag ik er tegenop om mijn werk te hervatten. Ik wilde verandering in het altijd maar wegcijferen van jezelf om de goede vrede te bewaren.
In het traject heb geleerd dat voor jezelf opkomen ook kan zonder bang te zijn overbluft te worden. Ook heb ik geleerd te kijken naar je eigen kwaliteiten die je in kunt zetten. Door deze kwaliteiten zichtbaar te maken ging ik ze beter waarderen en kon ik deze inzetten. Ook heb ik geleerd los te laten en niet bang te zijn dat je alleen komt te staan.
Dit traject heeft zeker geholpen met het bereiken van mijn doel. In een situatie op het werk heb ik dit ook toegepast en dit had een, voor mij, onverwachte uitwerking die positief uitpakte.
Chris
Bedankt voor het inzicht dat je mij gegeven hebt tijdens onze 2 wandelingen. De antwoorden zitten inderdaad in onszelf, zoals jij in het begin al aangaf. Tijdens onze eerste wandeling vroeg jij mij een “kunstwerk” te maken van de bladeren en takken die in het bos waren. Symbolisch voor waar ik nu sta, heel duidelijk. Confronterend maar ook ontroerend en inspirerend.
Onze tweede wandeling raakte oude lidtekens, tranen kwamen. Heel heftig was dat, ook de dagen die volgden. Uiteindelijk heb ik gezien hoe en waarmee ik verder kan.
Bedankt, Roselinde, dat je mij inzicht hebt gegeven in mijn binnenwereld! Je bent een fijne, rustige coach met veel aandacht!
P.

Wil je weten of natuurcoaching iets voor jou is? Stuur een bericht via onderstaand formulier, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht