Als je gedurende een lange tijd een behoorlijke zorgtaak voor iemand anders hebt, dan kan je ervaren dat jouw ‘bordje vol’ is. Je gaat op de overlevingsstand en je energie holt achteruit.
Vind je het lastig om te benoemen waar dat nou precies in zit?
Vaak is het de stapeling van dingen en de langdurende situatie die het moeilijk maken om overzicht te behouden. Inzicht in wat er allemaal op je bordje ligt, zou dan kunnen helpen.
In BordjeVol sta jij – als mantelzorger – centraal. Heel concreet helpt BordjeVol jou om duidelijk te krijgen wat je allemaal doet, wat je energie kost, waar je juist energie van krijgt en waar je helaas niet meer aan toe komt door de situatie. Ook helpt BordjeVol om in beeld te brengen wie jou eventueel kunnen ondersteunen. Doordat je meer overzicht krijgt over de situatie, is het makkelijker om actie te ondernemen en de situatie te verbeteren.
Online programma
BordjeVol zal je in deze online training zelf thuis doorlopen, maar je doet het niet helemaal alleen. In de BordjeVol online startbijeenkomst geef ik uitleg over de methode en het proces voordat je ermee aan de slag gaat. Je maakt ook kennis met andere mantelzorgers. Iedereen doorloopt de methode in een afgesproken tijdsbestek. Daarna volgt er weer een online bijeenkomst om bevindingen en ervaringen met elkaar te delen.
Mocht je het traject liever individueel doorlopen, dan kan ik je daar ook in begeleiden. Neem dan contact op via 06-43181828 of roselinde@zinnovia.nl
Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Of wil je je inschrijven voor het traject?
Klik op onderstaande link.
Quotes van deelnemers
“In de zorg voor de ander jezelf blijven zien, daar gaat het om”
“Wat de meeste indruk maakte, was het feit dat je dus de verkeerde dingen wegstreept om controle te houden”
“Er is van alles in gang gezet, en dat heeft lucht gegeven. Ik ben van plan om de situatie zelf goed te bewaken en als het nodig is weer de kaarten van BordjeVol erbij te pakken”
“Ik pakte zo’n kaartje en dacht: “deze komt toch niet ook op mijn bordje?” Het was confronterend maar gaf ook erkenning en maakte het heel inzichtelijk”